Vabilo – Vzpostavitev nacionalnega XR in Web4.0 partnerstva za razvoj digitalnih kompetenc

By admin
17 septembra, 2023

Vabimo vas na dogodek, ki bo združil strokovnjake, izobraževalne ustanove, mentorje, predstavnike podjetij in vodilne mislece v tehnološkem sektorju. Dogodek bo osredotočen na vzpostavitev strateškega XR in Web4.0 partnerstva, ki bo delovalo kot katalizator za razvoj digitalnih kompetenc v Sloveniji in širše.

Glavni cilji dogodka:

  • Ustvarjanje trajnih povezav znotraj izobraževalnega ekosistema, vključno z učitelji, mentorji, svetovalci in podpornim okoljem.
  • Spodbujanje sodelovanja med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom za razvoj digitalnih kompetenc.
  • Razvoj novih izobraževalnih programov, kot je XR akademija, ki bo ponujala tako formalno kot neformalno izobraževanje.
  • Izboljšanje nacionalnih in EU dejavnosti za povečanje učinka projektov in širjenje dobrih praks.

Memorandum o vzpostavitvi nacionalnega XR in Web4.0 partnerstva

Na dogodku bo predstavljen memorandum, ki izraža našo predanost in namen uresničiti vizijo, ki bo koristila naši državi in njenim državljanom.

Memorandum bo obravnaval naslednje točke:

  1. Pomen XR tehnologij: Analiza trenutnih trendov in prihodnjih priložnosti, ki jih prinašajo XR tehnologije, vključno z vplivom na izobraževanje in industrijo.
  2. Cilji nacionalnega XR in Web4.0 partnerstva: Poudarek na povečanju digitalnih kompetenc, razvoju inovativnih pedagoških pristopov in vzpostavitvi kreativnega učnega okolja.
  3. Vizija EU in nacionalno partnerstvo: Poudarek na vlogi Slovenije v širših evropskih prizadevanjih na področju Web 4.0 in virtualnih svetov, temelječ na pripadajoči strategija EU o Web 4.0 in virtualnih svetovih.

Z veseljem vas pričakujemo na dogodku, ki se bo zgodil 26. 9. 2023, med 10. in 12. uro dopoldan, v CENTRU NOORDUNG VITANJE, kjer bomo skupaj zastavili temelje za prihodnost digitalnega izobraževanja in inovacij v Sloveniji. Konferenco bo otvorila dr. Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

Prosimo vas, da vašo udeležbo na dogodku potrdite na tej povezavi do 25. 9. 2023:  https://forms.office.com/e/ShNKhSNgUC

Lepo vabljeni !

Vodja projekta:
Mag. Jasmina Mihelak Zupančič,
ravnateljica-direktorica ŠC Slovenske Konjice-Zreče

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close