Nacionalna konferenca za predstavitev akcijskega načrta in strategije za uvedbo novih programskih modulov

By admin
28 aprila, 2024

Dne 23. aprila 2024, se je v Kristalni palači v BTC Ljubljana, odvil nacionalna Think XR konferenca.

Cilj konference je bil  predstaviti in razpravljati o akcijskem načrtu ter strategiji za integracijo novih XR programskih modulov in kurikuluma v izobraževalne ustanove. Ambiciozni projekt je stremel k oblikovanju trdnih temeljev za prihodnost izobraževanja, ki bi vključevalo najsodobnejše tehnologije za krepitev digitalnih kompetenc in povezovanje izobraževalnega sistema z dinamičnimi potrebami gospodarstva.

Konferenca je ponudila priložnost za predstavitev sporazuma o sodelovanju v strateškem XR in WEB4.0 partnerstvu, ki je zagotavljal okvir za sodelovanje in inovacije. Obsežne razprave in paneli so osvetlili, kako so XR tehnologije lahko pozitivno vplivale na izobraževalni sistem, izboljšale pedagoški proces in povečale konkurenčnost na trgu dela.

Udeleženci so na konferenci zadali cilj okrepiti sodelovanje med vsemi ključnimi deležniki in zagotoviti usklajena izhodišča za politične odločevalce, ki bodo oblikovali izobraževalne politike in programe prihodnosti. Konferenca je postala katalizator za sprejetje širše vizije in učinkovito integracijo XR tehnologij v slovenski izobraževalni sistem. Zbrane so bile ključne izkušnje in predlogi, ki bodo v prihodnosti služile kot osnova za nadaljnji razvoj in implementacijo XR modulov ter kurikulumov v izobraževalne ustanove.

Tehnologije XR (Extended Reality), ki vključujejo virtualno resničnost (VR), avgmentativno resničnost (AR) in mešano resničnost (MR), imajo velik potencial za preoblikovanje učnega procesa in ustvarjanje bolj privlačnih, interaktivnih in učinkovitih izobraževalnih izkušenj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close