Uspešno izvedena Zaključna konferenca projekta Think XR

By admin
28 aprila, 2024

Dne 23. aprila 2024, se je v Kristalni palači v BTC Ljubljana, odvila zaključna konferenca projekta Think XR, ki je združila vodilne strokovnjake, oblikovalce politik, pedagoge in inovatorje iz vse Slovenije.

Konferenca, ki je trajala od 13. do 17. ure, je bila osredotočena na predstavitev in razpravo dosežkov projekta, zlasti na razvoj digitalnih pripomočkov, ki so bili namenjeni izboljšanju digitalnih kompetenc in inovativnega poučevanja. Osrednji del konference je bil namenjen demonstraciji, kako XR tehnologije vplivajo na izobraževanje, z namenom povečanja globalne konkurenčnosti in učinkovitosti pedagoških metod.

Razprave so bile podrobneje obravnavale strategije za implementacijo novih XR modulov v izobraževalne procese in pomen ustvarjalnih učnih okolij, ki so se razvijala v sodelovanju med akademskim svetom in industrijo. Udeleženci konference so poudarili potrebo po nadaljnjem sodelovanju in usklajevanju strategij za učinkovito integracijo tehnologij v slovenski izobraževalni sistem, pri čemer so izpostavili ključne izkušnje in predloge za prihodnje razvojne korake.

Sodelujoči so osvetlili možnosti za napredek in dosežke usmerjene v izboljšanje digitalnih kompetenc in inovativno poučevanje za 21. stoletje, s poudarkom na konkretnih primerih uporabe, ki so transformirali učne izkušnje in pedagoške prakse.

Udeleženci so poudarili pomen XR ustvarjalnih demonstracijskih učnih okolij (living labov) prek sodelovanja akademije in industrije, preko XR in WEB4.0 partnerstva, ki je ključno za trajnostni razvoj prilagodljivih in inovativnih učnih metod, ki omogočajo realno testiranje in izvajanje novih tehnoloških rešitev v varnem in kontroliranem okolju.

Konferenca je služila kot katalizator za širšo vizijo integracije sodobnih tehnologij v izobraževanje, pri čemer so tehnologije XR, kot so virtualna resničnost (VR), obogatena resničnost (AR) in mešana resničnost (MR), izpostavljene kot ključne za preoblikovanje učnih procesov in ustvarjanje dinamičnih, interaktivnih in učinkovitih izobraževalnih izkušenj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close