Sestanek multidisciplinarne skupine projekta Think XR v Ljubljani.

By admin
7 julija, 2023
V četrtek, 8. 6. 2023, smo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani izvedli sestanek multidisciplinarne skupine projekta Think XR. Namen sestanka je bilo pregledati rezultate izvedenega usposabljanja mentorjev in učiteljev (T2T) ter priprava izobraževalnih modulov za bodoče dijake/študente. Na sestanku so prisostvovali tudi projektni partnerji iz NTNU Norveška. 
Povzetek sestanka:
  1. Pregled in refleksija rezultatov izvedenega usposabljanja mentorjev in učiteljev (T2T) 

Splošna ocena udeležencev izobraževanja je, da so bili udeleženci v veliki meri zadovoljni z izvedbo izobraževanja. Udeleženci izobraževanja so predstavili svoje rezultate in s tem demostrirali aktere kompetence so tekom izobraževanja pridobili.  Nekateri udeleženci še niso izpolnili vseh zahteve izobraževanja za pridobitev kompetenc, z dokončanje aktivnosti izobraževanja, le te pridobijo naknadno. 

  1. Nagovor norveškega partnerja NTNU (online) 

Norveški partner Univerze NTNU je opravil refleksijo na opravljeni študijski obisk NTNU Norveška. Pri tem je izpostavil po njihovem mnenju najbolj pomembne točke za izvedbo uspešnega izobraževanja iz področja tehnologij XR. Seveda, pa obstajajo razlike med poučevanjem v sklopu projekta Think XR in Univerze NTNU, kjer so v izobraževanje vključeni predvsem študenti magistrskega študija z predznanjem programiranja.  

  1. Priprava izobraževalnih modulov za bodoče dijake / študente   

Pričele so se aktivnosti oblikovanja kurikuluma za izobraževanje dijakov in študentov. Študijski program se bo razdelil v predvidoma 4 module s skupno obremenitvijo 20+20 ur. Moduli bodo razdeljeni na manjše naloge, ki bodo praviloma obsegale 2 uri za dokončanje. Pripraviti je potrebno gradiva, ki bodo v pomoč mentorjem in izvajalcem izobraževanj za dijake in študente.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close