Uvodni sestanek Think XR projekta

By admin
20 oktobra, 2022

12. in 13. septembra je v Šolskem centru Slovenske Konjice-Zreče potekal uvodni sestanek partnerjev v okviru projekta Think XR. Projekt sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 662.987 EUR (Program Izobraževanje – krepitev človeških virov). Izvaja ga 7 partnerjev, in sicer Šolski center Slovenske Konjice-Zreče kot nosilec projekta, Tehnološki park Ljubljana (TPL); Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko (ULFE), Univerza na Primorskem, Fakulteta za management (UPM), Hashnet d.o.o., Unior Kovaška industrija d.d. in norveški partner norveški partner Norwegian University of Science and Technology (NTNU).

Uvodnega sestanka so se udeležili partnerji, predstavniki Službe vlade RS za razvoj in evropsko kozehijsko politiko, predstavniki gospodarstva in lokalne skupnosti.

Cilji projekta Think XR so:

  • (1) povečanje digitalnih kompetenc ciljnih skupin (učitelji, mentorji, dijaki, študentje, strokovno osebje) na področju razvoja vsebin, uporabe in poučevanja s pomočjo razširjene resničnosti – inovativno poučevanje za 21. stoletje,
  • (2) razvoj novih inovativnih pedagoških pristopov in didaktičnih orodij, skozi vzpostavitev XR akademije in
  • (3) vzpostavitev inovativnega, odprtega in ustvarjalnega učnega okolja skozi sodelovanje izobraževanja in industrije (XR partnerstvo), ki predstavlja osnovo tudi za neformalno in vseživljenjsko izobraževanje.

Projekt povezuje partnerje iz šolstva (ŠČ, ULFE, UPM, NTNU), industrije (Unior, Hashnet) ter tehnološkega podpornega okolja (TPLJ). Partnerji iz šolstva bodo prispevali izkušnje s področja oblikovanja in izvajanja učnih programov ter razvoja didaktičnih pristopov. Dodatna vloga univerz je v prenosu tehničnega znanja in izkušenj uporabe tehnologih XR v izobraževanju. Partnerji iz industrije in TPLJ bodo prispevali specifična znanja, izzive in potrebe, ki jih naslavljamo s projektom. Vzpostavljeni XR laboratorij bodo omogočali varno okolje za inoviranje. Partner iz Norveške, tehnična univerza NTNU, bo prispeval svoj vpogled pri uporab tehnologij razširjene resničnosti na Norveškem ter povečal učinkovitost izmenjave idej ter prenosa dobrih praks v slovensko okolje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close